Jesenska čajanaka uz poeziju u Narodnoj knjižnici i čitaonici “Grigor Vitez” Gornji Bogićevci

  • by

11. studenoga u Narodnoj knjižnici „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci održana je “JESENSKA ČAJANKA UZ POEZIJU”

U Mjesecu hrvatske knjige i povodom dana Dana hrvatskih knjižnica 11. studenoga 2022. godine u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Grigor Vitez Gornji Bogićevci održana je “Jesenska čajanka uz poeziju”. U spontanoj i opuštenoj atmosferi „jesenska čajanka“ započela je s šalicom toplog čaja i nastavila se uz kolače koje su pripremile naše vrijedne domaćice i ljubiteljice lijepe pisane riječi, odnosno poezije, iz Gornjih Bogićevaca. Poeziju su interpretirale dvije mlade studentice pete godine Učiteljskog studija u Slavonskom Brodu Slađana Rajčević i Helena Klarić.

Slađana je već poznata našim mještanima po svojoj zbirci pjesama “Božuri” koju je promovirala 22. listopada prošle godine također u našoj knjižnici i izazvala veliko oduševljenje svih nazočnih, a najavila nam je u skoroj budućnosti promociju njene druge zbirke pjesama.

Helena i Slađana su svojim odabirom pjesama, glazbom u pozadini i interpretacijom oduševile, a pomalo i rasplakale sve nazočne goste i ljubitelje poezije. Dovoljno je samo reći kako su  svi zajedno uživali u prekrasnoj poeziji poznatih domaćih i stranih velikana kako hrvatske tako i svjetske književnosti.

Tako je na kraju prekrasne večeri na oduševljenje svih nazočnih dogovoreno, a voditeljica knjižnice Jasminka Klarić i najavila te potvrdila kako je to samo početak jedne dobre tradicije koja će se nastaviti u budućnosti – čitanje poezije uz šalicu toplog čaja „čajanka uz poeziju“.

Hvala svim na lijepo provedenim zajedničkim trenutcima u ovim jesenskim večerima…

Izvor: RP “Bljesak”

Hvala RP “BLJESAK” što nas uvijek vjerno prate i izvještavaju širu javnost o manifestacija i radu naše knjižnice.