Blagoslov kipa svete Ane u Smrtiću

  • by

U SMRTIĆU BLAGOSLOVLJEN KIP SVETE ANE

Predvodeći svetu misu u filijalnoj crkvi svetog Antuna Padovanskog u Smrtiću jučer je fra Domagoj Šimić, gvardijan franjevačkog samostana Petrićevac, blagoslovio kip Svete Ane, majke Blažene Djevice Marije. Kip je umjetnički rad akademskog kipara Slavena Miličevića iz Zagreba, a darovala ga je iseljenica iz Kanade Marina Omazić. Njezina nakana je da sve prognanike iz Bosne i Hercegovina i Srbije ohrabri po ovoj ustrajnoj majci i da se svi koji su izgubili svoj rođeni dom zajedno s Blaženom Djevicom Marijom, okupljaju oko njezine majke i traže blagoslov i utjehu za svoje obitelji koje su rasute po cijelom svijetu. Fra Ivo Brezović, dosadašnji voditelj župe Duha svetoga Gornji Bogićevci rekao je da je taj kip simbol snage povratka i novog života u Hrvatskoj gdje se naselio velik broj prognanika iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

U nadahnutoj propovijedi fra Domagoj Šimić, gvardijan franjevačkog samostana Petrićevac rekao je da katolička crkva slavi blagdan svete Ane i Svetog Joakima, roditelja Blažene djevice Marije koji svojim životima i danas, nakon toliko godina svjedoče o jednoj pravoj i istinskoj ljubavi prema Bogu i Božjim zakonima.

Na kraju svete mise vjernici filijale Svetog Antuna Padovanskog u Smrtiću uručili su poklone fra Ivi Brezoviću koji nakon desetogodišnjeg službovanja u njihovoj župi prelazi u župu svetog Vida u Okučanima.

Foto: Vjeko Hudolin i Marko Derežanin