Održana godišnja Skupština NK “Sloboda” Gornji Bogićevci

  • by

Redovnu godišnju izvještajno izbornu skupštinu održali su 22.veljače članovi NK „Slobode“ iz Gornjih Bogićevaca.Nakon minute šutnje za poginule , umrle i nestale Hrvatske branitelje i prvog predsjednika RH dr.Franju Tuđmana te za preminule članove NK Slobode usvojen je dnevni red i zapisnik s prošle skupštine .Uz brojne igrače,trenere,i članove uprave nazočni su bili i predsjednik Općinskog Vijeća Stipo Šugić, u ime novogradiškog nogometnog središta Krunoslav Hofer,novoizabrani predsjednik KUD-a Starča Gornji Bogićevci Ivica Lopar,predsjednica Društva za sport i rekreaciju “Sport za sve” Gornji Bogićevci Marijana Bogdanović,Antun Zdunić u ime Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca dom.rata, voditeljica Knjižnice i Čitaonice Grigor Vitez GB Jasminka Klarić,predsjednik DVD-A Gornji Bogićevci Ivan Siladi,Zdravka Aleksić predsjednica Udruge Žena Lan gb,fra Ivo Brezović župnik župe duha svetoga te Stjepan Dukanović autor “MONOGRAFIJE” Nogometnog kluba “Slobode”.

Izvješće o radu pionira podnio je trener Branko Delić koji je rekao kako je prošla sezona protekla vrlo dobro.Nažalost nekoliko igrača je napustilo sastav pinira te prešli u juniore i u neke konkurencijeke klubove.Za nadolazeću sezonu nogometni sastav pinora broji 6 igrača i 12 limača.Odigrali su 6 utakmica,od toga tri poraza i tri pobjede.Pohvalio je mlade igrače te rekao kako odlično rade i treniraju.
I ove se sezone ponavlja problem s igračkim kadrom rekao je trener pionira Delić i izrazio nadu da će sljedeća sezona biti znatno bolja.
Izvješća o radu trenera juniora i seniora pročitao je trener seniora Veseljko Šugić,
koji je naglasio kako su seniori u sezoni 2018/2019 završili na pretposljednjem mjestu.Jedan od razloga nešto lošijeg rezultata nego inače je zbog nedostatka igračkog kadra.U sezoni 2019./2020. seniorska momčad je na samom startu krenula uspješno gdje su u prva četiri kola osvojili 7 bodova,a razlog tome je ozbiljan pristup i zalaganje na utakmicama.No,nakon 4.kola dolazi do osipanja igračkoig kadra zbog odlaska na fakultet ili srednješkolsko obrazovanje u druge gradove,a i ono što je ostalo igrača izgubilo je volju na treninzima,te ih je sreća napustila kako kaže trener Šugić na pojedinim utakmicama koje su gubili sa jednim golom razlike.Seniorska momčad trenutno se nalazi na 11.mjestu s osvojenih 9 bodova.U ovom proljetnom dijelu seniorskoj momčadi su pristupila 3 nova i vrlo važna igrača,pa se iz kluba nadaju i boljim rezultatima,na radost cijele Uprave kluba kako ističe trener Šugić,a posebno na radost vjernih najvijača NK Slobode.
Financijsko Izvješće Kluba podnio je Ilija Bungić koji je rekao kako je klub u 2019.godini ukupno uprihodio 84.950,00.Početno stanje blagajne bilo je 11.136,00.Ukupni izdatci protekle godine iznosili su 81.466,00.
Općina Gornji Bogićevci je uplatila 60.000,00 Kn. Za 2020.planirani su prihodi u iznosu od 100.000,00.Zatim je uslijedilo izvješće predsjednika kluba Dominika Klarića.Rekao je kako su u protekloj godini održali ukupno 10 sjednica Izvršnog odbora te 2 skupštine. Na tim su sjednicama nazočili i članovi Nadzornog Odbora i Stegovnog suda . Organizirane su prijateljske , kup i prvenstvene utakmice .Vodilo se računa o transparentnom trošenju sredstava i nabavci opreme ali se radilo i na uređenju igrališta.
U 2019.klub je kupio kosilicu za košnju kako glavnog tako i pomoćnog nogometnog igrališta,s ponosom je rekao predsjednik Klarić i još jednom se svima zahvalio na podršci.
Zatim je predsjednik Klarić izvijestio kako je dosadašnji tajnik kluba Željko Klarić podnio neopoziovu ostavku zbog privatnih i zdravstvenih razloga.Ostavka je jednoglasno prihvaćena te je za novog tajnika izabran Marko Polimac.
Na kraju su skupštinu su pozdravili i podržali rad kluba brojni uzvanici te je uslijedio domjenak.

Izvor: Tekst i fotke RADIO BLJESAK