Jesenska čajanka u NKČ “Grigor Vitez” Gornji Bogićevci uz poznate mlade učiteljice Slađanu Rajčević i Helenu Klarić

  • by

ODRŽANA “JESENSKA ČAJANKA” U NARODNOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI “GRIGOR VITEZ” GORNJI BOGIĆEVCI I ISPUNILA SVA OČEKIVANJA LJUBITELJA LIJEPE KNJIŽEVNE RIJEČI I POEZIJE

U organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Grigor Vitez Gornji Bogićevci dana 9. studenog 2023. godine je održana druga “Jesenska čajanka uz poeziju”. Povod ovog susreta je obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige. Interpretatorice su bile poznata mlada pjesnikinja s našeg kraja Slađana Rajčević i njezina najbolja prijateljica bogićevljanka Helena Klarić. Voditeljica NKČ “Grigor Vitez” Gornji Bogićevci Jasminka Klarić pozdravila je goste i naglasila kako je ove godine MHK pod motom „Knjiga bez granica, neka ti riječ ne bude stranac“. Posjetitelji su uživali u djelima poznatih domaćih i stranih velikana književnosti. Podsjećamo kako je Slađana Rajčević upravo u Gornjim Bogićevcima održala promociju svoje prve zbirke pjesama “Božuri”. Za jučerašnje ugodno druženje čaj i kolače pripremili su vrijedni mještani Gornjih Bogićevaca i zaljubljenici u poeziju. Prostor knjižnice bio je ispunjen do posljednjeg mjesta ,a svi posjetitelji otišli su kući zadovoljni i potaknuti na više čitanja djela hrvatskih autora.

U Mjesecu hrvatske knjige i u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Grigor Vitez Gornji Bogićevci održana je druga “Jesenska književna čajanka”. Mlade interpretatorice i sada i zvanično učiteljice Slađana Rajčević i Helena Klarić moderirale su večer poezije za sve ljubitelje književne riječi i poezije djelima poznatih domaćih i stranih velikana književnosti. Voditeljica NKČ Grigor Vitez Gornji Bogićevci Jasminka Klarić pozdravila sve brojne nazočne posjetitelje i drage goste, uvijek vjernu i dobro poznatu pjesnikinju našega kraja Evicu Kraljić, samozatajnu pjesnikinju Mirnu Kovačević i dobro poznatog mještanina i pisca ( autora knjiga o našim Gornjim Bogićevcima ) Stjepana Dukanović koju su također uljepšali jesensko večer u knjižnici svojim predivnim autorskim pjesmama i stihovima. Svi zaljubljenici u poeziji oduševljeni poezijom, uživali su uz šalicu toplog čaja i domaće kolače naših vrijednih domaćica iz Gornjih Bogićevaca i dogovorili iduću zimsku čajanku uskoro…i tako još jednom pokazali i dokazali kako mještanima naših Gornjih Bogićevaca i okolice “pisana riječ nije stranac” i u našoj knjižnici “Književnost, zaista, nema granica”.

Velika hvala svima.

Vaša voditeljica knjižnice, Jasminka Klarić struč.spec.admin.publ.