Područna škola Gornji Bogićevci

 

Osnovnoškolsko obrazovanje

 

Područna škola u Gornjim Bogićevcima izgrađena je nakon rata, 1997. godine, jer je stara škola srušena tijekom Domovinskog rata, a započela je s radom 10. rujna 2001. godine školska godina 2001./2002. god. s 42 učenika s 2 kombinirana razredna odjela. Što je bilo jako lijepo za vidjeti i čuti toliku djecu i njihove vesele glasove. Učiteljice predaju nastavu do razine 4. razreda. Nastava je u prijepodnevnoj smjeni, trenutno nastavu predaju tri učiteljice u tri razredna odjeljenja i to Spomenka Bošnjaković, Iva Franić i Ana Rosić Kovačević. Nakon završenog 4. razreda osnovne škole djeca nastavljaju obrazovanje u matičnoj školi u Okučanima. Ukupan broj učenika se mijenja iz godine u godinu i bilježi pad broja djece školske dobi na području Općine Gornji Bogićevci trenutno ih ima 26-ero ( posljedica masovnog odlaska mladih obitelji van lijep naše u potrazi za boljim životom ).

Općina Gornji Bogićevci i Narodna knjižnica „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci imaju jako dobro suradnju s učiteljicama i učenicima područne škole, te redovito posjećuju kulturne manifestacije i sva događanja kao što su promocije knjiga, priredbe, koncerti, satovi lektire, razne radionice…

Učenici sudjeluju u raznim slobodnim školskim i izvan školskim aktivnostima i članovi su DVD-a, KUD-a, Nogometnog kluba, Crkvenog zbora, Društva za šport i rekreaciju i dr.