Obilježavanje DANA OPĆINE Gornji Bogićevci dana 6. lipnja 2022. godine.

  • by

SVEČANOST OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE  GORNJI BOGIĆEVCI 6. lipnja 2022. godine

Općina Gornji Bogićvci dana 6. lipnja 2022. odine na duhovski ponedjeljak proslavlja svoj svečani dan. U prijepodnevnim satima u župnoj crkvi Duha sv. održana je sveta misa nakon čega je uslijedilo polaganje vijenaca, molitva i paljenje svijeća za sve poginule i umrle branitelje s područja Općine Gornji Bogićevci u Domovinskom ratu, i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a zatim je u općinskoj vijećnici održana svečana sjednica općinskog vijeća na kojoj je načelnik Pavo Klarić okupljenima predstavio realizirane projekte i najavio nove.

Na svečanoj sjednici načelnici općina Gornji Bogićevci i Dobretići,Pavo Klarić i Ivo Čakarić potpisali su povelju o bratimljenju. Uz brojne uzvanike nazočan je bio i izaslanik župana brodsko posavskog, pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Željko Burazović, čestitao je načelniku i svim žiteljima Općine Gornji Bogićevci njihov dan.

Uručene su zahvalnice i priznanja zaslužnim pojedincima i to plaketa i grb općine: posthumno Jozi Bungiću za promidžbu NK Sloboda i razvoj nogometa u GB te za očuvanje uspomena na tekovine domovinskog rata, radiju Bljesak za promidžbu povijesnih, kulturnih, turističkih, sportskih i drugih vrijednosti važnih za općinu te Ivanu Siladiju za humanitarni rad i za iznimno zalaganje na području vatrogastva kojima je otklonjena pojava opasanosti za zdravlje i materijalna dobra ljudi, župniku župe Duha svetoga fra Ivi Brezoviću dodijeljena je zahvalnica i grb općine za njegov nesebičan rad po pitanju, ne samo vjerskog života nego suradnje na svim općinskim projektima .

Ono što posebno veseli je povratak tradicionalnog cjelodnevnog druženja u centru općine i dvorani Hrvatskog seljačkog doma uz pečenje vola i glazbu. U večernjim satima će biti održan sportski i zabavni dio programa obilježavanja Dana općine Gornji Bogićevci  u 18 i 30 h nogometni susret u organizaciji NK ” Sloboda” na stadionu “Brezine “, a od 19 h na malonogometnom školskom igralištu Večer folklora u organizaciji KUD-a Starča, gdje će uz domaćine nastupiti brojni gosti.

 

Izvor: RP “Bljesak”